Itt a napelemes laptop, a Google lesz a fenntartható energia jövője? - Zöldszüret

2013-11-21 21:00
Itt a napelemes laptop, a Google lesz a fenntartható energia jövője? - Zöldszüret

Szívesen internetezne, játszana a szabadban kötöttségek nélkül? Álma most valóra válhat, hiszen a Sol piacra dobja az első tisztán napenergiát használó laptopját - amit a cég szerint - soha nem kell áramhoz csatlakoztatnunk.
A kanadai vállalatról egyébként a SEAT csoport környezetvédelmi zászlóshajójaként is hallhattunk: 2010-ben egy 12MV teljesítményű napelemes rendszert építettek a martorelli üzem közelébe, ami a Leon sorozatgyártásához szükséges energia 25%-át fedezni tudja.

A gépezetben egy Intel Atom 1.86Ghz Duo Core processzor végzi a műveleteket, a grafikus gyorsításért az Intel GMA3600 felel, 320Gb helyet kapunk adattárolásra, akár 4Gb memóriával felszerelve. Matt, szürke, fekete, vörös és lime színekből választhatjuk ki a hozzánk leginkább passzolót. Alkalmas eszköz böngészésre, irodai programok alkalmazására, filmezésre és akár játékra is!
A gyártó honlapján 350 illetve 400 dolláros áron előrendelhető a két típus egyike.

A Google nem vesztegeti az időt, újabb hat amerikai naperőműbe fekteti a pénzét, pontosan 80 millió dollárt. 2010 tavasza óta ez a 14. beruházás, amit az energiaellátás zöldítéséért tesz az óriásvállalat. Eddig több mint egy milliárd dollárt tettek megújuló energiákba, a legjobban a szél – és napenergia hasznosítását preferálják. A cég adatai szerint már minden áramszükségletük harmadát megújuló energiaforrásokból fedezik, de a cél az, hogy 100 százalékban a zöld energiára álljanak át. Persze több nemzetközi szaklap és az internet gyermekei is túlzásnak tartják ezt a kijelentést, a Google nem titkolt álma, hogy a fenntartható energia jövője náluk összpontosuljon.
money.msn.com

Úgy tűnik, a sikeres nagyvállalatok egyre nagyobb potenciált látnak a zöld eszmében. 2009-ben a Coca-Cola nagy dobása PlantBottle Technológia volt, azóta akár 30 százalékban növényi alapanyagból készülnek a PET palackok 28 országban. Jelentős lépés volt az újrahasznosítás fellendülése felé, ráadásul 400000 hordó olaj felhasználását és más fosszilis anyagokat is nélkülözni lehetett. Felfigyelt a lehetőségre a Ford Motor Company is, a múlthét pénteken bemutatott tesztautó belső terében az elemek ugyanezzel a technológiával készülnek. A Ford Fusion Energi névre hallgató autó elképesztően jól néz ki, a teljes cikket nálunk is elolvashatja!

Napelemekkel és napkollektorokkal segítik a ceglédi bölcsőde energiaellátását – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t. A teljesen felújított intézményhez egy új, 50 négyzetméteres gyermekszobát építettek, felújították a konyhát és a berendezéseket, korszerűsítették a játszóudvart is. Az épületet hőszigetelték és a nyílászárókat lecserélték, továbbá egy só szoba is megépült, ami az asztmás és kruppos gyerekeknek is segítség. A 161 millió forintos beruházás 90 százaléka uniós forrásból, pályázatokból lett finanszírozva.
alternativenergia.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből kiderül, a mai napon rendezték a Magyar Fenntarthatósági Csúcsot, immár negyedik alkalommal. A Kormány több fronton tesz a fenntartható jövőért. A konferencia első előadását Hizó Ferenc klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár tartotta, aki vázolta az éghajlatváltozás kapcsán hazánkra váró kihívásokat. Az erőforrások kíméletes hasznosítására épülő fenntartható jövő csak az energiafogyasztási igények csökkentésével, az energiahatékonyság növelésével, a megújuló energiák előtérbe helyezésével képzelhető el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából elkészült második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia (NÉS-2) célja, hogy megalapozott hazai válaszokat adjon a jövő egyik legnagyobb globális kihívására, az éghajlatváltozás következményeire. forrás: hir24.hu

Forgalmazott márkák
  • алмазная резка бетона АлмазБур
  • алмазное сверление железобетона STENOREZ
  • стена плача
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ здесь
  • изделия из дерева РосЛес
  • лаборатория стекла Soglassie
  • ремонт квартир СтройСила
  • алмазная резка бетона АлмазБур
  • алмазное сверление железобетона STENOREZ
  • стена плача
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ здесь
  • изделия из дерева РосЛес
  • лаборатория стекла Soglassie
  • ремонт квартир СтройСила