Felkapcsolták a stadion összes reflektorát szombat este. Szinte nappali világosság gyúlt az arénában

2014-01-26 21:04
Kipróbálták szombat este a Nagyerdei Stadion reflektorait. Mint arról korábban beszámoltunk, január közepén a pályavilágítást tesztelték, most viszont az aréna összes reflektorát felkapcsolták, így ezúttal tényleg igazi fényárba borult a létesítmény. Nappali fényben, hóesésben már megmutattuk, hogyan fest a stadion, most azt is láthatják, milyen amikor ki van világítva. A fényeket negyed nyolc körül kapcsolták fel a stadionban. Két-három percre szükség volt, mire a felvillanó reflektorok után teljes erővel működött a rendszer.
 
Kósa Lajos szerint a látványt csak fokozta, hogy a hó miatt visszatükröződik a fényerő.
- A következő nagy mérföldkő az lesz, amikor megérkeznek február első hetében a székek. Heti három kamion jön majd Debrecenbe. Piros lesz a stadion színe, mert a Loki is piros, ebből a szempontból nagyon látványos pillanat lesz, amikor felszerelik a külső burkolatokat, ekkor kivülről is meg lehet majd világítani a stadiont. Ez egy képeslap aréna lesz, büszkén lehet majd mutogatni. Biztos vagyok benne, hogy a maga méretében Európa egyik legszebb stadionja a debreceni. Fontos dolog, hogy hiába óriási a létesítmény, nem nyomja el a Nagyerdőt, különleges elhelyezkedésű az épület. Terveink szerint május elsején megnyitnánk a kapukat, s még abban a hónapban esedékes bajnoki meccseket itt játszanánk, így az Újpest és a Honvéd ellen is már az új stadionban léphetne pályára a Loki – mondta a polgármester.
A DVSC játékosai és a szakvezetők, na és persze a szurkolók is alig várják már, hogy végre birtokba vegyék az arénát. Kondás Elemér szerint minden igényt kielégít a létesítmény, s az a cél, hogy a bajnokság végén igazi népünnepélyt tartsanak a stadionban, ami ugye egyet jelent a bajnokavatással.
- Elnézve ezt a stadiont, nem is lehet benne rosszul játszani. Olyan munkát végeznek a szakemberek, hogy szinte minden nap egyre szebb lesz a létesítmény. A világításnak köszönhetően szinte nappali fény van a stadionban, ami mindenképpen jó a meccsek közben. Ígéretet kaptunk arra, hogy áprilisban több edzést is vezényelhetünk majd az arénában, így a csapat belakhatja a stadiont, megismerhetik a játékosok annak minden szegletét. Remélhetőleg kellemes ünnepséget tudunk majd tartani itt a bajnokság végén – hallhattuk Kondás Elemért, a DVSC-TEVA vezetőedzőjét.
A beruházással kapcsolatban a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy minden kifizetés rendben van, nincsenek tartozások, így az anyagi oldaláról nézve is rendben halad a projekt.
- Ez egy olyan beruházás, amelyben a kivitelezői számlák 15 napon belül ki lettek fizetve. Ennek megfelelően tökéletesen rácáfol a stadionépítés arra az általános szemléletre, miszerint az alvállalkozók és a fővállalkozók kifizetése döcögősen megy. Itt időben kifizettek mindent, így ebből a szempontból ez egy mintaberuházásnak is nevezhető – hangsúlyozta Károly Ferenc.
Az egyéb munkákkal kapcsolatban elmondható, az öltözőkben kicsempézték a vizes blokkokat, zuhanyzókat, leglettelték a falakat, a festés és a padlóburkolás a soron következő. A sporttechnológia körébe tartozó eszközök közül csupán a pálya felfestése, a szögletzászlók és a kapuk vannak hátra.
Szűcs Gyula, a Hunép Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, körülbelül nyolcvan százalékos jelenleg a létesítmény készültsége.
 
- Csodálatos vizes kompozíció jelenik majd meg a mélygarázs tetején, a tervek szerint  ez év tavaszán, kora nyáron elkészül a fejlesztés. A területen ködszínház és egyéb vizes attrakciók fogják nappal és este is szórakoztatni a debrecenieket. Interaktív élményben lehet majd része a lakosságnak, s korlátlan lehetőséget nyújt az, hogy a vízfüggönyre bármit ki lehet majd vetíteni, akár a Loki-meccsek egy-egy kiemelkedő pillanatát is – mondta Papp László.
Erre a hétvégére teljesen körbeért a tetőt fedő membrán. A műszaki készültség menetrend szerinti. Áprilisban próbaüzem, májusban pedig nyitás!
Forrás: dehir.hu
Forgalmazott márkák
  • алмазная резка бетона АлмазБур
  • алмазное сверление железобетона STENOREZ
  • стена плача
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ здесь
  • изделия из дерева РосЛес
  • лаборатория стекла Soglassie
  • ремонт квартир СтройСила
  • алмазная резка бетона АлмазБур
  • алмазное сверление железобетона STENOREZ
  • стена плача
  • изготовление значков, магнитов, объемных наклеек на заказ здесь
  • изделия из дерева РосЛес
  • лаборатория стекла Soglassie
  • ремонт квартир СтройСила